Æble-kanel-kage |
||||
![]() |
||||
Fyld: 3-4 æbler 3 spsk sukker 1½ tsk stødt kanel Dej: 200 g sukker 3 æg 1 dl smagsneutral olie 3 spsk mælk 50 g fintknuste mandler (de skal ikke smuttes først) 200 g hvedemel 1½ tsk bagepulver - - - - - Skræl æblerne, fjern kernehus m.m. og skær æblerne i tern. Bland sukker og stødt kanel i en skål, og vend æbleternene i. Lad dem stå og trække, mens du laver dejen. Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft). Pisk sukker og æg skummende, tilsæt olie, mælk og mandler og derefter bagepulver og mel. Sørg for, at ingredienserne er blandet godt, så der ikke er klumper i dejen. Kom æble-kanel-blandingen i dejen, og hæld den derefter i en smurt springform (22 cm i diameter). Du kan også beklæde springformen med bagepapir i stedet for at smøre den. Bag æble-kanel-kagen under midten i ovnen i ca. 1 time. Køl den lidt af inden servering. Kagen er velegnet til at fryses. |
||||
Copyright © Bente Hoffmann, 2013 Opskriften er til fri afbenyttelse til privat brug. Ved kommerciel eller anden offentlig brug kræves Bente Hoffmanns skriftlige tilladelse. Forespørg her >> |
||||